Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وب سایت شبکه خبری الجزیره در گزارشی تحلیلی به عنوان «در پس بزرگنمایی ها درباره همکاری جدید ایران و چین چه می گذرد؟» نوشت:

رسانه های آمریکا با اغراق درباره دامنه و اهداف توافق ایران و چین یک بار دیگر بر آتش جنگ دمیده اند. این تحول در کنار عادی سازی روابط امارات و اسراییل دو مورد از تحولات اخیر در خاورمیانه هستند که درگیری ژئوپلتیک میان آمریکا و ایران را تشدید می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توافق ایران و چین در واقع در رسانه ها خلق شد؛ این نیویورک تایمز بود که با عنوان تحریک آمیزخبر همکاری راهبردی 25 ساله ایران و چین را منتشر کرد و درباره آن نوشت این توافق نفوذ چین در خاورمیانه را گسترش می دهد و راه نجاتی را برای اقتصاد ایران باز می کند.

در پیش نویس منتشر شده این توافق اشاره ای به همکاری نظامی نشده بود؛ اما این گمانه زنی ها که ایران جزایر راهبردی خلیج فارس را به چین اجاره می دهد از سوی محمود احمدی نژاد و برخی نمایندگان مجلس منتشر شد.
مدت زیادی از بحث درباره این موضوع در رسانه های آمریکا نگذشته بود که عادی سازی روابط دیپلماتیک اسراییل و امارات نشان دهنده تشکیل ائتلافی به رهبری آمریکا در مقابل «محور شرارت» جدیدی متشکل از ایران، چین و شاید ترکیه است.  این نیز کار رسانه ها بود. نه ائتلاف بزرگی وجود دارد و نه محور شرارتی. تنها جنگ نیابتی در میانه تغییر توازن قوا در خاور میانه است که بخشی از آن نتیجه خروج نیروهای آمریکا از منطقه و انتقال آرام قدرت از واشنگتن به پکن است.

متخصصان و کارشناسان تحت تأثیر چنین پوشش های رسانه ای درباره رقابت چین و آمریکا در خاورمیانه قرار نگرفته اند. برتون، نویسنده کتابی درباره چین در خاورمیانه با اشاره به یکی از مقالات روزنامه هیل درباره همکاری ایران و چین، گفت چنین مقالاتی  درباره سرمایه گذاری و نفوذ چین در ایران و اسراییل اغراق می کنند. برتون این پرسش را مطرح کرد که « چه تعداد از این مقالات خبری عمدی و با هدف اعمال نفوذ بر سیاست آمریکا یا به علت درک نادرست از منافع و ظرفیت چین است؟»

پمپئو در گفتگویی با فاکس نیوز مدعی شد توافق ایران و چین نقدینگی چین را در اختیار سپاه پاسداران قرار خواهد داد و ورود چین به خاورمیانه ثبات این منطقه را بر هم خواهد زد و اسراییل، عربستان سعودی و امارات را در خطر قرار خواهد داد.

اسکیتا از دانشگاه درهام گفت اخبار مربوط به توافق 25 ساله ایران و چین یکی از مهمترین موضوعات خبری چند هفته اخیر بوده و گمانه زنی ها، اغراق ها و تفاسیری با سوگیری های سیاسی زیادی را در پی داشته است. وی گفت به نظر نمی رسد این توافق از ظرفیت ایجاد انقلاب در مسیر روابط ایران و چین برخوردار باشد.

کارن یانگ در مقاله ای در المانیتور با ارائه خلاصه ای درباره شکست دولت ترامپ، نوشت مقابله با چین در خاورمیانه چالش های حاصل از عدم ثبات در سیاست آمریکا و پی بردن به افزایش جذابیت چین برای منطقه را نشان می دهد. به باور او مطرح ساختن مساله افزایش نقش چین در خاورمیانه در قالب انتخابی همه یا هیچ میان حمایت و همکاری با آمریکا یا چین فقط به تقویت جایگاه چین برای رهبران سیاسی منطقه می انجامد.

برتون بر این باور است که هدف اصلی واشنگتن آسیب زدن به  ابتکار "یک کمربند و یک جاده" چین است که می تواند به رقابت میان کشورها برای جلب توجه و جذب سرمایه گذاری های چین بیانجامد.

برای من به عنوان روزنامه نگار، این پرسش مطرح است که چرا سردبیران و نویسندگان رسانه این چنین مشتاق به دمیدن در آتش جنگ هستند. هنوز نقش رسانه ها در توجیه حمله سال 2003 به عراق از ذهن ها پاک نشده است. رسانه ها یک بار دیگر به بلندگوی سیاستمداران آمریکایی تبدیل شده اند که قدرت خود را در داخل با برافروختن جنگ در حیاط خلوت دیگران دوام می بخشند.


310 310

کد خبر 1431951

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: توافق ۲۵ ساله ایران و چین چین ایران و چین ایالات متحده آمریکا ایران و آمریکا خلیج فارس چین در خاورمیانه ایران و چین رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۵۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوترش: حمله تمام عیار به رفح فاجعه انسانی به بار خواهد آورد

به گزارش قدس آنلاین، دبیر کل سازمان ملل در این بیانیه از رژیم صهیونیستی و حماس خواست تا به توافق آتش بس دست یابند و از تهاجم کامل این رژیم به رفح جلوگیری کنند.

گوترش برهه کنونی را لحظه تعیین کننده‌ای برای مردم فلسطین، رژیم صهیونیستی و سرنوشت کل منطقه خواند.

این مقام سازمان ملل در این بیانیه‌ هشدار داد: بدون آتش بس، آزادی اسرای اسرائیلی در غزه در کار نخواهد بود و باعث حمله ویرانگر در رفح خواهد شد.

گوترش در ادامه این بیانیه، حمله تمام عیار به رفح را فاجعه انسانی، اشتباهی راهبردی، فاجعه سیاسی و کابوس بشردوستانه توصیف کرد.

دبیر کل سازمان ملل همچنین گفت که دو طرف باید شجاعت سیاسی خود را برای دستیابی به توافق نشان دهند.

گفتنی است؛ کابینه جنگ رژیم صهیونیستی روز دوشنبه به رغم مخالفت‌های بین‌المللی، تهاجم زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از روز سه‌شنبه بخش فلسطینی این شهر را اشغال کرده‌ است.

این عملیات تنها ساعاتی پس از آن آغاز شد که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که پیشنهاد آتش بس مصر و قطر را پذیرفته است؛ اما رژیم صهیونیستی ادعا کرد که این پیشنهاد خواسته‌های ضروری این رژیم را تامین نمی‌کند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با بیان این ادعا که طرح پیشنهادی حماس با خواسته‌های این رژیم فاصله دارد، مدعی شد: اجازه نمی‌دهیم حماس توانایی‌های نظامی خود را بازسازی کند. اسرائیل اجازه نخواهد داد که حماس در نوار غزه حکومت کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ادعای مقام آمریکایی علیه ایران | لوید آستین: ارسال تسلیحات به اسرائیل متوقف شد
  • ادعای وزیر دفاع آمریکا: ایران همچنان یک تهدید برای کل منطقه خاورمیانه است
  • گوترش: حمله تمام عیار به رفح فاجعه انسانی به بار خواهد آورد
  • توافق‌نامه همکاری سازمان‌های بسیج اقشار و سازمان بسیج رسانه با بسیج سازندگی امضاء شد
  • الازهر مصر حمله اسرائیل به رفح را جنایت جنگی تمام عیار خواند
  • آمریکا برای توافق ایران باید ماهی چاق خاورمیانه را به ما بدهد!
  • تپسل و شیپور قرارداد همکاری امضا کردند
  • بازار ۵۰ میلیاردی تبلیغات در شیپور
  • تهاجم زمینی به رفح یا توافق/ در میز آتش‌بس چه می‌گذرد؟
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق