Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-09@05:41:39 GMT

شیپور از سرگشاد نواختن اصولگرایان

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۶۶۴۹۱

سرویس سیاسی خرداد-رضا رئیسی: به رغم اصرار دولت و تصویب مجلس و صبوری گروه اقدام مالی مشترک ملقب به FATF لوایح پالرمو و CFT آنقدر با کارشکنی و مخالف خوانی اصولگرایان مجمع روبرو شده و معطل ماند تا بالاخره صبر گروه اقدام مالی به سر آمده و نام ایران را مجددا به لیست سیاه اف ای تی اف اضافه کرد تا کره شمالی تنها نمانده و یک شریک داشته باشد!
به گزارش خرداد، اصولگرایان مجمع و بدنه رسانه ای این جریان البته تاکید داشتند که تصویب لوایح چهارگانه مورد تقاضای گروه اقدام مالی مشترک عایدی و فایده ای برای ایران ندارد که هیچ باعث بسته شدن دست ما در دور زدن تحریم ها نیز خواهد شد و تهدیدی برای گروه های حامی ایران در منطقه نیز خواهد بود و ارتباطات مالی ما را مخدوش خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


موافقان البته می گفتند که ثمره مهم و راهبردی تصویب این لوایح کمک به شفاف سازی اقتصاد ایران و مبارزه با پولشویی بوده و تاکید داشتند که عدم تصویب لوایح آسیب جدی و غیر قابل جبرانی به مراودات مالی و بانکی ما با جهان و حتی کشورهای دوست و حامی ایران خواهد زد و البته این دغدغه اصولگرایان در رابطه با ارتباطات ایران و گروه های مقاومت را هم بی اساس می دانستند چرا که از یکطرف ما هیچ گاه از سیستم بانکی برای این امور بهره نگرفته و از طرف دیگر با حق تحفظ های لحاظ شده در توافق با FATF امکان سوء استفاده را به حداقل رسانده بودیم و در قضیه دور زدن تحریم ها نیز ما از کانال های رسمی عمل نمی کنیم که پذیرش اف ای تی اف مانعی برای آن ایجاد کند.

به هر تقدیر زور مخالفت اصولگرایان و مقاومت آنان در برابر مجلس و دولت منتخب چربید و ما در لیست سیاه قرار گرفتیم.

اصولگرایان در واکنش به این اتفاق البته دوباره زیر بار مسئولیت نرفته و تاکید کردند که در شرایط فعلی که ما تحت تحریم گسترده قرار داریم، حضورمان در لیست سیاه نمی تواند دردسر آنچنانی برای اقتصاد ایران در این شرایط ایجاد کند، نکته ای که دو اصولگرا در اظهارات امروز خودشان هم به آن اشاره داشتند.
کنعانی مقدم از جبهه ایستادگی حتی این قرارگیری در لیست سیاه را مثبت ارزیابی کرده و گفت: با رفتن به لیست سیاه چیزی به تحریم‌ها اضافه نمی‌شود بلکه حتی برای دور زدن تحریم‌ها دست ما بازتر خواهد بود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم در اظهار نظری مشابه، تاکید کرد:تفاوت چندانی در واقعیت اقتصاد ایران بین چیزی که قبلا مطرح کرده بودند و می گفتند ایران می تواند عضو کارگروه ویژه اقدام مالی باشد و اکنون نمی بینیم و این موضوع خیلی تاثیر واقعی در اقتصاد ایران نخواهد داشت زیرا قبلا آثار خود را گذاشته است .
وی در ادامه نیز گفت:« حتی زمانی که ایران وارد لیست سیاه نشده بود و امریکا برجام را پذیرفته بود، هیچ اقدام مثبتی از ناحیه کارگروه ویژه اقدام مالی مبنی بر اینکه مشکلات ارزی و مراودات بانکی بین المللی ما را حل کند، صورت نگرفت. اقداماتی که قبل از این علیه ایران انجام می شد و امروز که در لیست سیاه هستیم معادل ۹۰ درصد هیچ تفاوتی نکرده و شرایط قبلی را داریم. تنها فضای روانی علیه ایران ایجاد شده و شاید سخت گیری هایی صورت بگیرد.»
نکته جالب آنست که این عزیزان گویا از فضای ماورایی و خارج از اتمسفر اقتصادی ایران سخن گفته و به واقعیات میدانی هیچ توجهی ندارند!
البته که آنان یک نکته را درست مورد اشاره قرار می دهند اما همه حقیقت و واقعیت را نمی گویند یا نمی خواهند قبول مسئولیت کرده و دست به فرافکنی می زنند.
بله با توجه به وضعیت فشار حداکثری و تحریم های ظالمانه طرف آمریکایی، مراودات مالی و اعتباری و پولی ما با جهان در حداقل ممکن است و شاید اکنون قرارگیری در لیست سیاه به ما ضربه آنچنانی نزند اما اولا این دلیل نمی شود که با دست خودمان گلوی خودمان را تحت فشار بگذاریم و در این شرایط سخت اوضاع را سخت تر هم بکنیم، ثانیا مگر قرار است همیشه در بر همین پاشنه بچرخد و آیا ما نباید برای عبور از بحران تلاش کنیم؟
نکند حکایت صدور 5 قطعنامه مکرر شورای امنیت علیه برنامه هسته ای کشورمان تکرار شود! جایی که برخی در داخل آنچنان پالس هایی فرستادند که دوستان ما در جهان هم پای قطعنامه ها امضای پیاپی زدند اما وقتی مثلا سوریه با آن حجم از فجایع پایش به شورای امنیت کشیده شد، روسیه و چین نگذاشتند یک قطعنامه علیه آن صادر شود! تازه اهمیت راهبردی و موقعیت ژئوپلتیکی ما کجا و سوریه کجا بگذریم که این دو اتفاق هم قابل قیاس با هم نبود.

ثالثا آقای پور ابراهیمی که ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس را هم یدک می کشند توجه ندارند که همه چیز همان بار روانی ماجراست که اکنون بر اقتصاد ما تحمیل شده، افزایش بی رویه و شدید قیمت ارز و طلا در بازار این هفته را ندیدید؟ آنهم تازه به رغم جولان کرونا که قاعدتا باید اثر نزولی بر قیمت های به خصوص ارز می گذاشت؟
معلوم نیست اصولگرایان چه زمانی می خواهند از شعار دهی و فضای فانتزی خود نسبت به اقتصاد و معیشت مردم بیرون آمده و واقعیات را ببینند، واقعیاتی که حداقل در دنیا اقتصاد تابع محاسبات است و به حرف و شعار کاری ندارد!


برچسب ها: FATF ، اقتصاد ایران ، اصولگرایان

منبع: خرداد

کلیدواژه: اقتصاد ایران اصولگرایان اقتصاد ایران لیست سیاه اقدام مالی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۶۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دبیرخانه برنامه ملی آبادایران در راستای اقدامات خود برای ترویج فرهنگ وقف فناورانه و افزایش مشارکت مردمی در رونق اقتصاد دانش‌بنیان و همچنین در راستای هم‌­افزایی با نهاد‌های متولی آبادانی و پیشرفت کشور و استفاده از ظرفیت سامانه‌های تامین­ مالی جمعی خیریه بخش خصوصی، اقدام به عقد توافق­‌نامه با کمیته امداد امام خمینی (ره) و سه شرکت دانش بنیان و فناور فعال در این زمینه کرده ­است.


مراسم اعطای این توافق‌نامه‌ها با حضور حبیب ­الله آسوده، معاون توسعه مشارکت­‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره)، حمیدرضا شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست­ جمهوری، عبدالمجید مرشدی، مدیرکل دفتر تامین­ مالی و توسعه سرمایه­ گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و همچنین سه شرکت قاصدک سامانه، مجمع ترنم صبح ­سپید عام­ المنفعه و بنیاد جهادی مهرالرضا (ع) عام ­المنفعه در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برگزار شد.

حمیدرضا شکری دستیار مردمی‌سازی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست­ جمهوری در ابتدای این نشست، گفت: رویکردی که از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار معاونت علمی قرار گرفت، مسئله «نوآوری فراگیر» بود و هدف از این رویکرد انتقال توانمندی ­های زیست بوم فناوری از طرق مختلف به جامعه است.

شکری ادامه داد: از سال ۱۳۹۲ که قانون حمایت از شرکت ­های دانش‌­بنیان کلید خورد تا به امروز جهش قابل توجهی را در رشد شرکت­های دانش‌­بنیان، فناور و خلاق پیش رو داشته ­ایم. از ۵۵ شرکت دانش‌­بنیان به ۱۰ هزار شرکت دانش‌­بنیان رسیده ­ایم و پس از شش سال حمایت از شرکت­‌های خلاق امروز شاهد فعالیت بیش از دو هزار شرکت خلاق هستیم و چیزی حدود ۱۲ هزار شرکت فناور در کشور مشغول فعالیت هستند که البته به تمام این موارد می‌­توان توانمندی نخبگان را هم اضافه کرد.

وی افزود:  برنامه ملی آبادیران، اساسا با یک چنین دغدغه ­ای (بهره­ گیری از توانمندی­‌های زیست بوم علم و فناوری برای محرومیت ­زدایی) کلید خورد و در این راستا سامانه تامین ­مالی جمعی آبادیران سال گذشته ایجاد و امسال با رویکرد جامع تری وارد میدان شده ­است و طی آن می­ کوشیم تا عرصه را برای جمع ­آوری کمک ­های مردمی در بستری مجازی و آنلاین فراهم کنیم.

شکری در ادامه بیان کرد: نهاد‌های متولی آبادانی و پیشرفت، گروه ­های جهادی و مردمی هم می­ توانند در این سامانه تعریف پروژه کنند و معاونت علمی به این پروژه‌ها اعتبار بخشی کرده و بستر لازم جهت کمک دانش‌بنیان­‌ها به رفع نیازمندی ­های مناطق کمتر برخوردار را فراهم می ­کند.

مدیر برنامه ملی آبادیران درباره این توافقنامه توضیح داد:  در توافق­نامه ­ای که امروز با کمیته امداد امام­ خمینی (ره) امضا کردیم، مقرر شد تا این نهاد در کنار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از آن دست طرح ­هایی که در راستای ماموریت­ هایش قرار می ­گیرد، حمایت کند.

شکری در خصوص قابلیت ­های این سامانه تامین­ مالی گفت: این سامانه، متصل به سامانه‌های تامین ­مالی جمعی شرکت ­های دانش‌بنیان است و زمینه را برای به کارگیری توانمندی­‌های دانش‌­بنیان به حل مسائل اقشار کمتر برخوردار و مناطق محروم و همچنین تحقق شعار سال که همان جلب مشارکت مردم در حل مسائل کشور است، تسهیل می‌­کند.

در ادامه این نشست، عبدالمجید مرشدی، مدیر کل دفتر تامین ­مالی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری  گفت: اکنون پس از دو دهه از عمر زیست ­بوم فناوری و نوآوری وقت آن رسیده ­است تا ماحصل این دو دهه تلاش خود را در عرصه اقتصاد و تولید ناخالص ملی عرضه کند.

مرشدی ادامه داد: سکو‌های تامین­ مالی از جمله اقداماتی است که می­‌تواند زمینه این اثرگذاری را تسهیل کند.

وی افزود: از رهگذر اقداماتی که در برنامه ملی آبادیران رقم خورد، فرهنگ­سازی خوبی در حال انجام است و می­ تواند به مثابه الگو و مدلی در دیگر عرصه تسری یابد و طرح ­ها وارد بحث­‌های پلتفرمی­ شود و مردم بتوانند در حل مسائل کلان کشور مشارکت کنند.

حبیب‌الله آسوده، معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام ­خمینی (ره)، در ادامه این نشست بر جایگاه  زیست بوم علم و فناوری در حل مسائل کلان کشور تاکید کرد و با ارجاع به بیانات مقام معظم رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی، دو سال گذشته بر دانش‌­بنیان کردن کسب و کار‌ها تاکید بسیار داشته و شاهد این امر، محوریت شعار سال در سال­‌های گذشته است.

وی  ایجاد ارزش، مشارکت مردم و دانش‌بنیان شدن اقتصاد را سه ضلع اساسی توافق­نامه تامین ­مالی دانست و افزود: محصول این توافق­نامه بی‌شک آبادی ایران و کاهش فقر و نابرابری ­ها است.

معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام ­خمینی (ره) در پایان به دو رویکرد کمیته امداد امام­ خمینی در عملیاتی کردن این توافق­نامه اشاره کرد و گفت: پای­ کار آوردن مشارکت مردم و ترویج فرهنگ زکات مسئله ما است که می­ کوشیم تا با همت مردم و پشتیبانی معاونت علمی این مهم را به انجام برسانیم.

آسوده اضافه کرد: توافق با سامانه‌های تامین ­مالی جمعی محدود به این سه شرکت نبوده و سامانه‌هایی که تمایل به همکاری با سامانه تامین مالی جمعی آبادیران دارند، می‌توانند با دبیرخانه برنامه ملی آبادیران تعامل کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کنسرت بهترین نوازنده هنگ درام در ایران
  • زیباکلام : آقای زاکانی یک نظرسنجی برگزار کنید، اگر حتی ۱۵ درصد مردم با ساخت ساختمان وسط پارک‌ها موافق بودند، حق با شما
  • زیباکلام: آقای زاکانی یک نظرسنجی برگزار کنید، اگر حتی ۱۵ درصد مردم با ساخت ساختمان وسط پارک‌ها موافق بودند، حق را به شما بدهیم/بگذارید مردم زندگی کنند
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • درگیری در حزب حسین الله کرم چند روز مانده به انتخابات مرحله دوم /لیست جدید منتشر شد /برخی کاندیداهای حاضر در لیست مشترک با امنا شائبه تخلف مالی دارند
  • درگیری در حزب الله کرم چند روز مانده به انتخابات مرحله دوم /لیست جدید منتشر شد /برخی کاندیداهای حاضر در لیست مشترک با امنا شائبه تخلف مالی دارند
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»