Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

حسین قریبی در یادداشتی با اشاره به نامگذاری هشتم شهریور ماه به مناسبت شهادت قربانیان ترور، رجایی و باهنر، به نام روز ملی مبارزه با تروریسم تاکید کرد: ایران یک قدرت بلامنازع مقابله با تروریسم است و تجربه ایران در این زمینه ؛ می‌تواند به کمک منطقه و همه مناطق تحت تاثیر تروریسم بیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 متن این یادداشت که در اختیار خبرگزاری ایسنا قرار گرفت ، به شرح زیر است :

هشتم شهریور ماه به مناسبت شهادت قربانیان ترور، رجایی و باهنر، به نام روز ملی مبارزه با تروریسم جای خود را در تقویم ایرانی تحکیم کرده است. این مناسبت قرابت زمانی با 21 ماه اوت به عنوان روز بین‌المللی بزرگداشت قربانیان تروریسم دارد. روز یکشنبه همین هفته با تلاش انجمن دفاع از قربانیان تروریسم و مسئولان استان گلستان، همایش بزرگداشت و تکریم قربانیان ترور در شهر گرگان برگزار شد. در جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر دولت، سازمانها و نهادهای مختلف مردم نهاد مشارکت بالایی در فعالیت های مرتبط با مقابله با ترویسم دارند.

مقابله با تروریسم ابعاد مختلفی دارد که در یک راهبرد جامع مکمل هم هستند و بدون آن مقابله مؤثر با تروریسم در هیچ کشوری ممکن نیست. بسیار پیشتر از شورای امنیت سازمان ملل که رسما از سال 1396 و با قطعنامه 2354 به بحث روایت و ضدروایت تروریستی ورود پیدا کرد و دولت‌ها و همه نهادهای مردمی ذیربط در کشورهای عضو را به تولید ضد روایت تروریستی برای مقابله با برداشت‌ها و القائات جریانات تروریست دعوت  کرد ، در ایران شبکه‌ای از دستگاه‌های ذی‌ربط دولتی و نهادهای مردمی، کارنامه موفقی از مقابله با تفکرات و روایت‌های تروریستی داشته‌اند.

 نتیجه همه تلاش‌هایی که در عرصه نظامی و اطلاعاتی توسط قهرمانان بی ادعا و نیز در عرصه فکری و فرهنگی توسط همه دست اندرکاران دنبال شده، ایرانی است که در سخنرانی ام  در همایش گرگان، آنرا جزیره امنِ منطقه و قدرت بلامنازع مقابله با تروریسم نامیدم. در نقشه‌ای که هفته گذشته از سوی یکی از مراکز معتبر جهانی جمع‌آوری و تحلیل داده‌های فعالیت‌های تروریستی منتشر شده، خطوط سرحدی منطقه امن مصون از تروریسم در منطقه غرب و جنوب آسیا و حتی فراتر از آن، مطابق با مرزهای ایران ترسیم شده است. این دستاورد اتفاقی نبوده و تحقق آن جز با یک راهبرد جامع مقابله با تروریسم که ابعاد مختلف مقابله‌ای در آن بدقت لحاظ و بدرستی اجرا شده، میسر نبوده است.           
 تروریسم به ویژه پس از ظهور داعش و اوج فعالیت آن در سال 1393 به عنوان یکی از بلایای قرن حاضر، تهدید جهانی و بی سابقه صلح و امنیت بین‌المللی نام گرفت. دنیا در این سال بیشتر به تبعات گسترده این بلیه ویرانگر پی برد. فقط در سال 2017 میلادی، 10900 عملیات تروریستی بیش از 26 هزار نفر را به کام مرگ کشاند. این رقم در سال 2014 بیشتر از 45 هزار نفر بود. هنوز هم عملیات های تروریستی بصورت روزانه بویژه در سوریه، عراق و افغانستان قربانی می‌گیرد. کماکان تعداد بیشماری از جنگجویان تروریست خارجی بین کشورهای خود و کشورهای مقصد در رفت و آمد هستند. تعداد زیادی به کشورهای موطن خود بازگشته اند که تهدیدی جدی برای امنیت آنها هستند. در افغانستان و آسیای مرکزی و جنوبی، فعالیت گروههای وابسته به داعش و سایر گروه های تروریستی معضلی جدی برای این حوزه است. برخورد با تروریسم بدون یک برخورد جامع و همه جانبه میسر نیست و در این بین مقابله با تفکرات و روایت های تروریستی یک الزام است.  

 ساخت هر روایت افراط گونه و تروریستی از هر پدیده اجتماعی، منبعث از ریشه های ذهنی، ارزشی و ایدئولوژیک منحرف است و گروه های تروریستی برای مجاب کردن اعضاء و هواداران خود، روایت های مغلوط و مخدوش از موضوعات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، مذهبی، قومی و غیر آن تولید کرده و بر اساس آن روایت ها، خشونت و ترور علیه افراد بیگناه و حتی کودکان معصوم را تجویز می کنند. مقابله تاثیرگذار با روایت های تروریستی تنها از طریق مشارکت همه بخش های جامعه و حمایت دولت ها میسر می شود. در این زمینه هم، تجربه ایرانی می‌تواند به کمک منطقه و همه مناطق تحت تاثیر تروریسم بیاید.


 ایران یک قدرت بلامنازع مقابله با تروریسم است. حمله ناکام سال گذشته عوامل داعش به مجلس شورای اسلامی و مرقد حضرت امام قرار بود به شروع دور جدیدی از حملات داعشی‌ها به ایران اسلامی تبدیل شود ولی راهبرد جامع پیشگیری و عملیاتی ایران به خوبی امید افراطیون و تروریست ها را ناکام گذاشت. این قدرت مقابله با تروریسم با این توان گسترده، با چالش‌هایی از نوع هجمه تبلیغاتی منفی و اتهام زنی از همین جنس تروریسم هم مواجه است.

حمایت از تروریسم برچسبی است برای دمیدن در شیپور ایران هراسی و ایجاد فشار برای تاثیرگذاری بر سیاست خارجی ایران. هر زمان تب اختلافات با ایران بالاتر می‌رود، میزان اتهام‌زنی در این خصوص هم بیشتر می‌شود. شروع دور جدید تلاش برای امنیتی سازی پرونده ایران از سوی ترامپ همراه با طرح مجدد اتهامات کهنه و نخ نمای آمریکا ذیل حمایت از تروریسم بود.    

 مقابله با تروریسم موضوع مهمی در سیاست امنیتی و سیاست خارجی ایران است و شاید کمتر از ظرفیت های آن در حوزه دیپلماسی عمومی استفاده می شود. همچنان که از توان مقابله با تروریسم خود در حوزه امنیت بهره فراوان می بریم، باید بتوانیم در حوزه دیپلماسی و دیپلماسی عمومی از ظرفیت‌های خوب آن با مشارکت نهادهای مردمی بهره بگیریم و تلاش تبلیغاتی طرف‌های مقابل را خنثی کنیم. ظرفیت‌های میدانی مقابله با تروریسم، متاع ارزشمندی برای بهره گیری در دیپلماسی است. روز ملی مبارزه با تروریسم هم یادآور نام و آوازه شهدای مظلوم ترور است و هم تذکر به اینکه ظرفیت‌های خودمان را بهتر بشناسیم و به جای قرار گرفتن در موضع تدافعی در مقابل اتهامات پوچ حمایت از تروریسم، از مؤلفه های قدرت مقابله با تروریسم خودمان به خوبی بهره بگیریم.

 انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: حقوق بشر دستیار وزیر امور خارجه کشورمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۷۵۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دمیدن فرهنگ بسیجی در کالبد جامعه تحول آفرین است

اسدالله عباسی استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به فرهنگ بسیجی در حل مشکلات کشور در حوزه‌های مختلف گفت: در بخش‌های مختلف جامعه‌ نیاز به تفکر بسیج داریم و برگزاری جلساتی این چنینی با دانشجویان برای حل مشکلات بسیار مفید است که باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار استان های خبرگزاری دانشجو،اسدالله عباسی عصر امروز(چهارشنبه) در دیدار با اعضا، دانشجویان و اساتید بسیجی گیلان با بیان اینکه حضور در بین دانشجویان برای بنده یک افتخار است که بدون شک دارای برکاتی خواهد بود، اظهار کرد: دانشجویان بدون هیچگونه غرض‌ورزی در راستای تعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی دغدغه خود را گفته و‌ راهکار حل مشکلات نیز بیان می‌کنید.
وی با اشاره به تزریق امید به جامعه توسط بسیجیان و به‌ویژه بسیج دانشجویی گفت: سخنان شما دانشجویان را یادداشت کردم و در این جلسه فرهنگ و روحیه بسیجی حاکم است و هر جا این روحیه دمیده شود باعث تحول می‌شود.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به فرهنگ بسیجی در حل مشکلات کشور در حوزه‌های مختلف بیان کرد: در بخش‌های مختلف جامعه‌ نیاز به تفکر بسیج داریم و برگزاری جلساتی این چنینی با دانشجویان برای حل مشکلات بسیار مفید است که باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.
عباسی با بیان اینکه قبول مسوولیت استانداری در گیلان یک وظیفه‌ برای بنده بوده است، گفت: در مرحله نخست بعد از قبول مسوولیت استاندار مردم گیلان، تمام گروه‌ها و تشکل‌های سیاسی را به استانداری دعوت کرده و از آنان بهره بردیم که نمونه بارز آن بسیج دانشجویی بوده است.
استاندار گیلان با اشاره به خالی بودن خزانه دولت در ابتدای در دست گرفتن دولت سیزدهم تصریح کرد: در زمانی دولت را در دست گرفتیم که خزانه خالی و کرونا در کشور بسیار زیاد شده بود و تمام هدف دولت سیزدهم کنترل کرونا بوده است.
عباسی با اشاره به بدهی ۵۵۰ هزار میلیارد تومانی اسناد خزانه دولت بیان کرد: در ابتدای دولت سیزدهم، کشور دارای ۵۵۰ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه و ۴۵ هزار میلیارد تومان استقراض بانکی بود ولی دولت تمامی این مشکلات را پشت سر گذاشت.
وی با تأکید بر اینکه رسانه‌های بیگانه همواره سعی در آلوده کردن فضای کشور و گیلان دارند، گفت: نمونه بارز این امر را در اغتشاشات سال ۱۴۰۱ شاهد بودیم ولی نخواهیم گذاشت دشمن در گیلان و حتی کشور به اهداف خود برسد.نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به برخورد با فساد در این استان در هر سطحی افزود: اگر مصداق بارز و دقیق فساد توسط یک مدیر را دارید به استانداری اعلام کنید زیرا برخورد با فساد خط قرمز بنده بوده و در این راه با هیچ فردی مماشات نداریم.
عباسی با بیان اینکه فضای دانشگاه باید فضایی علمی و اسلامی باشد، تصریح کرد: اگر نهادهای نظارتی به این نتیجه برسند که استاد و یا فردی به انقلاب و اسلام دینی ندارند با آن فرد به طور یقین برخورد می‌شود زیرا گیلان جای افرادی که سعی خدشه وارد کردن به نظام و ارزش‌های آن را دارند نمی‌باشد.
وی دولت سیزدهم را میراث ‌دار پروژه‌های نیمه تمام کشور دانست و افزود: هشت کیلومتر آزادراه منجیل رودبار، پل کابلی آستانه اشرفیه، پل غیر همسطح میدان گیل لاهیجان از جمله پروژه‌های مهم نیمه تمام در گیلان بود ولی در مدت زمان ۲ و‌نیم سال توانستیم این پروژه‌ها را تکمیل کنیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه در خصوص ساماندهی پسماند سراوان به صورت جهادی کار شد، افزود: برای نخستین بار بنده سراوان را به صورت مسئله محور مطرح کردم ولی در آن دوران شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر رشت ثبات نداشته و بنده جور این کار را کشیده و از ریاست محترم جمهوری برای ساماندهی پسماند سراوان بودجه گرفتم.
عباسی با بیان اینکه دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی شرق گیلان ‌دغدغه هایی در حوزه امکانات، خوابگاه و مسایل مختلف داشتند، گفت: اگر به موقع عمل نمی‌شد این دانشکده فنی و مهندسی شرق گیلان ‌رو‌ به نابودی می‌رفت که مانع از انجام این کار شدیم.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان باید پاسخگوی شما دانشجویان بوده و برای رفع مشکلاتتان تلاش کنند، بیان کرد: مسایل و مشکلات شما دانشجویان در دانشکده شرق گیلان مرتفع خواهد شد و وضعیت دانشگاه گیلان به عنوان یکی از دانشگاه‌های مادر با مدیریت جدید بهتر می‌شود.استاندار گیلان ادامه داد: بنده هر کجا این کشور باشم یک گیلانی بوده و برای پیشرفت مردمان استانم از همه توان استفاده خواهم کرد به طوریکه از هشت هزار میلیارد تومان اعتبارات پروژه سفر، ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای افتتاح آزادراه گذاشتیم و راه‌آهن رشت_کاسپبن آماده بهره‌برداری است.
عباسی، با بیان اینکه برخی افراد به دلیل نرسیدن به اهداف خود همواره به دنبال ضربه زدن به کشور و دولت سیزدهم هستند، تصریح کرد: با دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم، چای، برنج، بادام، زیتون به کشور روسیه و آستاراخان صادر خواهد شد و پُل آستارا چای افتتاح شده است.
وی با اشاره به کاهش حدود سه درصدی نرخ بیکاری در گیلان به نسبت میانگین کشوری گفت: با تلاش‌های انجام شده در سال ۱۴۰۱ موفق به ایجاد ۳۶ هزار شغل شدیم و در سال ۱۴۰۲ هم توانستیم ۳۵ هزار شغل ایجاد کنیم.

استاندار گیلان با بیان اینکه به دنبال صادرات محصولات کشاورزی استان همچون برنج و چای و کیوی و فندق و زیتون هستیم، تصریح کرد: توجه صنایع تبدیلی و بسته بندی را جهت ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره ارزش در دستور کار داریم و این یکی از اهداف تیم اقتصادی دولت در گیلان است.
عباسی با اشاره به افزایش مشارکت اقتصادی در گیلان به نسبت میانگین کشوری بیان کرد: مشارکت اقتصادی استان نیز ۴۴.۵ درصد و بالاتر از میانگین ۴۱.۵ درصدی کشور است.
وی با تاکید بر تسریع در تکمیل پروژه های نیمه تمام بیان کرد: هیچ پروژه جدیدی در گیلان تعریف نشده و اولویت تکمیل پروژه های نیمه تمام است ولی انتظار دارم برخی از وزارت‌خانه‌ها نسبت به پرداخت اعتبارات مصوبات سفر به ادارات کل خود اهتمام ویژه ورزند.
نماینده عالی دولت در گیلان در خصوص توجه به اقتصاد دریا محور در این استان افزود: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در گیلان در حال انجام است.
در این جلسه جمعی از دانشجویان، اساتید و اعضای سازمان بسیج دانشجویی گیلان، خانم‌ها فاطمه زارع، مهدی‌پور و قربانی و آقایان محمدی‌پور، حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی، جعفری، چترعنبرین، جعفریان، حسینی اجداد، رضایی، خورسندی و ملکی چوبری به ایراد سخنرانی پرداخته و در حوزه‌های اشتغال، بیکاری برخی از دانشجویان نخبه گیلانی، تامین اشتغال نخبگان، توسعه ارتباط بین دانشگاه گیلان و استانداری، عفاف و حجاب، خوابگاه دانشجویی، حمایت از محیط‌ های پژوهشی، بها دادن به بسیج دانشجویی نکاتی را مطرح کردند.

دیگر خبرها

  • دمیدن فرهنگ بسیجی در کالبد جامعه تحول آفرین است
  • نمایشگاه بین المللی کتاب ۱۴۰۳ با حمایت بانک ملی ایران آغاز به کار کرد
  • باقری:همکاری تهران و دوشنبه برای مقابله با تروریسم ضروری است
  • تلاش برای تحقق وحدت و تقریب جزء اولویت های ماست
  • ماجرای اعطای وام به مدیران شهرداری چه بود؟
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • دانشجویان آزادی‌خواه حامی غزه را با شرایط ویژه پذیرش می‌کنیم
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد